Honda CBR1000RR Fireblade

ITT AZ IDEJE, HOGY ÁTVEGYE
AZ IRÁNYÍTÁST

ELJÖTT A
CSELEKVÉS IDEJE

Emelje a motorozást magasabb szintre.

A finoman hangolt Fireblade külső megjelenése a kiváló minőségű alkatrészek egyedülálló egységét és a Honda különleges mérnöki tudását rejti.

KÉZZEL FOGHATÓ ELŐNYÖK

Sportmotor közúti és versenypályás motorozáshoz.

A CBR1000RR Fireblade kisebb súllyal, nagyobb teljesítménnyel, és fejlett elektronikával rendelkezik. A legmodernebb szoftverrel kiegészítve ez egy olyan csomag, amely kiemelkedő, adrenalinban gazdag teljesítményt nyújt mindenhol.

Valódi motor valódi motorosoknak

Teljesen felszerelt közútra és pályára is.

A Fireblade átadja Önnek az irányítást a lenyűgöző négyhengeres teljesítménye és a pontosan manőverezhető váza felett. Ehhez három előzetes beállítás áll rendelkezésre az Üzemmódválasztó-rendszerben (RMSS), valamint további kettő a motoros által definiálható USER-módokkal, melyek használatával beállítható a kívánt egyensúly a Honda Állítható Nyomatékszabályozó (HSTC), a Választható motorfék (SEB) és a különálló Egykerekezés-gátló (Wheelie Control) között. Intuitívan használható, és teljes mértékben hozzáigazítható a motoros igényekhez – a könnyed motorozástól a szívdobogtató izgalomig.

Műszaki adatok

SZÉTVETI ŐKET AZ ERŐ

A Fireblade-et három különféle modellváltozatban kínáljuk. Lenyűgöző trió...

CBR1000RR Fireblade Az egykerekezés-, a hátsókerékelemelkedés- és a kipörgésgátló mellett a motorfék-, az üzemmód- és a teljesítményszabályozó is a szériafelszereltség része. Emellett minden paraméterében állítható Showa futómű és új ABS jár a modellhez, extraként pedig visszaváltás-asszisztenssel hatékonyabbá tett gyorsváltó is rendelhető.
CBR1000RR Fireblade SP Nemcsak visszaváltás-asszisztenssel (Downshift Assist), gyorsváltóval (Quick Shift) és félaktív, elektronikusan vezérelt, léptetőmotoros Öhlins futóművel segíti a motorozást, hanem a kipörgés- (Honda Selectable Torque Control), az egykerekezés- (Wheelie Control), a hátsókerékelemelkedés- (Rear Lift Control ) és a blokkolásgátló is a széria felszereltség része, sőt a motorfék- (Selectable Engine Brake), az üzemmód- (Riding Mode Select System) és a teljesítmény-szabályozó (Power Selector) is alapáron jár a modellhez. Az RC213V-S típuskódú MotoGP-motorból átvett műszaki alapok egyedülálló vezetési élményt garantálnak.
CBR1000RR Fireblade SP2 A Marchesini kerekekkel felszerelt CBR1000RR Fireblade SP2 egy közúti használatra is alkalmas versenymotor. A motor átdolgozott hengerfejjel rendelkezik: szelepek, égéskamrák és dugattyúk – Racing Kit is rendelkezésre áll.

Könnyebb, karcsúbb és sokkal gyorsabb

A Fireblade minden részletét finomhangoltuk.

Motor

Csúcsteljesítménye 141 kW 13 000 fordulat/percnél. Csúcsnyomatéka 114 Nm 11 000 fordulat/percnél. A Fireblade finomhangolt, 999 köbcentiméteres, négyhengeres DOHC-motorja megdöbbentő teljesítménnyel rendelkezik – olyannal, melyet ki is használhat. Az Assist/Slipper tengelykapcsoló megkönnyíti a felváltást, és megtartja az irányítást a gyors visszaváltásoknál és hirtelen fékezés esetén. A magnézium motorburkolatok – és a titán dobbal szerelt 4-2-1 kipufogócső – csökkentik a tömeget és hozzájárulnak az ideális tömegközépponthoz.

Váz

A Fireblade arra ösztönöz, hogy keményebben és gyorsabban törjön előre. Az teljesítmény/tömeg arány kulcsfontosságú a hihetetlen teljesítményhez – több az előbbiből, kevesebb az utóbbiból. A Fireblade 15 kg-mal könnyebb, mint az előző változat, így a gondolatok sebességével irányítható. Nagyon fontos az érzet és a visszajelzés, ezért az üreges, présöntött alumínium hídváz olyan finoman hangolt merevséggel rendelkezik, amely tökéletesen megfelel az állítható 43 mm-es Showa nagy dugattyús villának (BPF) és a Showa hátsó lengéscsillapítónak.

Technológia