A Honda római K+F központja büszkén engedi szabadjára a CB4X-et a Milánói Motorkiállításon

Zsinórban ötödször szolgál a Honda-újdonságok bemutatkozásának helyszínéül a márka – Milánói Motorkiállításon berendezett – Design Studiója. Idén a CB4X Concept ünnepli itt premierjét, újfent bizonyítva, hogy az EICMA milyen fontos a gyártó számára.

E különleges tanulmányt a „Minden nap élvezet” néven megismert fejlesztési filozófia mentén alkották meg a Honda szakemberei, olyan crossover motorkerékpárral örvendeztetve meg a bukósisakos közönséget, ami a gyorsasági és a túramotorok legnemesebb erényeit tudhatja magáénak. Formatervét Valerio Aiello és fiatal tehetségek alkotta dizájncsapata vetette papírra, s nem egyebet tűztek ki célul, mint a jelenlegi kategóriahatárok kitapogatását és persze áthágását.

A lendületes, mindazonáltal kompakt CB4X a mindennapos, városi használatra termett gépek és a szerpentinezésre, illetve világjárásra is alkalmas modellek stílusjegyeit egyaránt magán hordozza, ebből fakad a kontraszt, ami oly egyedivé és látványossá teszi.

Klasszikus, soros, négyhengeres erőforrása azonnal magára vonzza a tekintetet, különösképpen, hogy a jellegzetes Honda-szárny díszíti. Elöl kissé púpos üzemanyagtartálya mint afféle támadni készülő kobra, úgy mered a világra, állítható szélvédője pedig tökéletesen belesimul az idomzatba. A nappali menetfénnyel kiegészített fényszóró gyémántként ékesíti az orr-részt, némi „szofisztikált agressziót” csempészve a CBX4 stílusába. Gyönyörű, alumínium segédváza kiemeli a rövid, elvékonyodó faridomot, a 17 colos első kerék pedig igazán precíz kanyarvételeket garantál.

A Honda CB4X egy ötlet, mely azért valósult meg, hogy a sportos pilótáknak se kelljen lemondania a pihentető, akár páros túrákról, bármerre is visz útjuk.