Bemutatkozik a vadonatúj, nagyköbcentis Honda Rebel

  • Az új CMX1100 Rebel a klasszikus megjelenést ötvözi a vadonatúj technológiával
  • Készen áll a pihentető cirkálásra és a tempós kanyarvadászatra
  • Karakteres soros, kéthengeres motor 98 Nm nyomatékkal és 64 kW teljesítménnyel
  • A lágyan kezelhető bobber kiváló minőségű felfüggesztést és fékeket tartalmaz
  • 4 vezetési mód, 3-fokozatú Honda Állítható Nyomatékszabályozó (Honda Selectable Torque Control, HSTC) és egykerekezés-gátló
  • Dupla Kuplungos Automatikus Váltóval (DCT) is megrendelhető a modell

A Honda Motor Europe büszkén mutatja be a 2021-e európia motorkínálatának legújabb tagját: a CMX1100 Rebel-t.

A 2017-ben bemutatott, A2 jogosítvánnyal is vezethető, 500 cm3-es kéthengeres CMX500 Rebel egyedülállóan és sikerrel ötvözte a klasszikus custom motorkerékpárok és az újkori gépek stílusát - úttörő ötleteket. Ez a modell több, mint egyszerű közlekedési eszköz: sokkal inkább egy életérzés, az önkifejezés ámulatba ejtő, különleges formája; nem hiába lett Európa-szerte 2019-ben a Rebel, az eladási adatok alapján, a harmadik helyezett a custom motorok rangsorában.

2021-re a CMX500 Rebelnek nagyobb, feltűnőbb testvére született: a CMX1100 Rebel. Éppoly karakteres, akárcsak társa, de nagyobb csúcsteljesítmény és gazdagabb felszereltség jellemzi, így motorosok még szélesebb tábora találhat eszményi társra az új CMX-ben.

A CMX1100 Rebelnek tulajdonképpen két személyisége van. Egyikhez a kényelmes, pihentető cirkálás, másikhoz az izgalmakkal teli kanyarvadászat áll közel.

A kisebb motorról „átülők” értékelni fogják a CMX1100 Rebel kezelhető méreteit, hiszen az ülésmagassága 700 mm, a menetkész tömege 223 kg; a tapasztaltabbak pedig azonnal élvezhetik az motor kezelhetőségét – jellegzetes, acél csővázát, 43 mm-es csúszószár-átmérőjű patronos első teleszkópokat, a hátsó, állítható előfeszítésű, lengéscsillapítókat és a radiálisan rögzített négydugattyús első féknyerget.

Ám legyen szó bármelyik típusról, a – CRF1100L Africa Twinből érkező – karakteres, bivalyerős sorkettest alighanem imádni fogják. Az 1084 cm3 garancia a tengernyi nyomatékra és a jellegzetes, tekintélyt parancsoló kipufogóhangra. A modern, kifinomult erőforrást több ponton is módosították, így egészen másként viselkedik, mint az ikonikus kalandmotorban és kiválóan illik a cruiser-küldetéshez. A kategóriájában elismerésre méltó a 87,04 LE-s (64 kW-os) csúcsteljesítménye és a 98 Nm-es legnagyobb forgatónyomatéka.

A nagy Lázadó lecsupaszított stílusa, minimalizmusa sokat elmond. Vonzza a tekintetet az alacsonyra helyezett, 175 mm átmérőjű, köralakú fényszóró, amely a régi időket idézi, akárcsak az irányjelzők, az ovális, síküveges, ám a LED hátsó lámpa azonban kortárs dizájnelem és kétségtelenül a Rebel modern műszakiságára utal. Akárcsak az elektronikus gázmarkolatra (Throttle By Wire, TBW) épülő motorvezérlés, az összesen négy menetüzemmód, a háromfokozatú Honda Állítható Nyomatékszabályozó (HSTC), az egykerekezés-gátló, a sebességrögzítő és a Dupla Kuplungos Automatikus Váltó (DCT).

A klasszikus megjelenés és a legmodernebb technológiák különleges kombinációja azt jelenti, hogy az új CMX1100 Rebel valami üdítően egyedülálló lehetőséget kínál egy olyan piacon, ahol az igazi innováció nehezen elérhető

Az új Rebel 1100